896 Medische hypnose

Praktijk Mark Venema

Meer grip op je leven!

Medische hypnose

Bij sommige gevallen kan ik medische hypnotherapie toepassen. Dit is geen vervanging voor reguliere medische hulpverlening, maar het kan wel een goede aanvulling daarop zijn. Daarom kan je beter spreken van complementaire therapie. Hieronder staan enkele voorbeelden van de toepassingen die ik kan leveren.

Prikkelbaredarmsyndroom

Prikkelbaredarmsyndroom is een vervelende aandoening en kan tot veel verschillende klachten leiden. Uit onderzoek is gebleken dat hypnotherapie heel goed werkt bij het verminderen van de klachten van prikkelbaredarmsyndroom.

Stoppen met roken

Stoppen met roken is niet altijd even makkelijk. Vaak gaan er meerdere pogingen vooraf aan een succesvolle stop. Ook hierbij kan hypnotherapie een zeer goed hulpmiddel zijn. Ik maak gebruik van de Hypno2-methode om mensen te helpen stoppen met roken. Klik hier voor meer informatie hierover.

Tinnitus

In de meeste gevallen is tinnitus niet te genezen. Het is echter niet zo dat er niets aan te doen valt. Spanning en vermoeidheid kunnen de klachten doen verergeren. Sommige mensen hebben daarom baat bij het doen van ontspanningsoefeningen. Ook kan men proberen het geluid in het hoofd te maskeren door een soortgelijk geluid van buitenaf aan te bieden. Hiervoor kunnen speciale apparaten, zogenaamde tinnitusmaskeerders, worden aangemeten. Een goed hoortoestel kan soms ook helpen. Dit heeft in eerste instantie tot doel de slechthorendheid te verminderen, maar omdat het geluid uit de omgeving wordt versterkt, wordt het geluid in het hoofd gemaskeerd en verdwijnt het naar de achtergrond.

Behandelen van tinnitus/oorsuizen

  • Raadpleeg een keel-neus-oorarts. Hij/zij zal nagaan of er een aanwijsbare reden is die tinnitus veroorzaakt en of er een adequate behandeling tegenover staat.
  • Tinnitus heeft zelden een ernstige oorzaak. Veelal vindt de arts geen duidelijk aanwijsbare reden. Vaak krijg je te horen dat je er maar moet “mee leren leven”.
  • Bij akoestisch trauma en plotse doofheid moet je zo snel mogelijk een KNO-arts raadplegen (binnen 24 uur).

Onze openingstijden

maandag
09:00-22:00

dinsdag
09:00-22:00

woensdag
09:00-22:00

donderdag
09:00-22:00

vrijdag
09:00-22:00

Praktijk Mark Venema

Pionier 21

9602 HP Hoogezand

 

Tel. 06 - 10 93 76 71

info@praktijkmarkvenema.nl

 


Praktijk Mark Venema | Powered by LogiCare | Algemene Voorwaarden | Privacy Verklaring