896 Hypnotherapie

Praktijk Mark Venema

Meer grip op je leven!

Hypnotherapie

Wat is hypnose en regressietherapie?

Hypnose (in trance zijn) is al heel oud. De meeste mensen kennen hypnose van tv, waarbij een hypnotiseur iemand in trance brengt en hierna allemaal leuke dingen laat ondergaan. Hypnotherapie werkt anders: je blijft altijd volledig onder controle en na de sessie kan je je alles herinneren. Prikkels van buitenaf zijn op dat moment even minder voelbaar.

Hypnotherapie

Bij hypnotherapie word je in een trance gebracht. Je bent hierdoor in staat om nog beter bij oude gevoelens en herinneringen te komen, omdat we werken met het onderbewuste. Je verliest nooit de controle. Het doel is om via trance op zoek te gaan naar belemmerende overtuigingen en vaste patronen, en deze overschrijven door nieuwe en betere. Tijdens de trance leer je op een andere manier naar jezelf te luisteren.

Regressietherapie

Hierbij gaan we terug in de tijd, op zoek naar het ontstaansmoment van het probleem. Dit zou bijvoorbeeld in de kindertijd kunnen zijn.

Trance

Trance is iets wat iedereen wel dagelijks meemaakt, bijvoorbeeld wanneer je een film kijkt, een goed boek leest of tijdens het autorijden. Je verliest de tijd uit het oog voordat je je realiseert dat er zomaar een aantal uren voorbij zijn, of dat je op de plek van bestemming bent aangekomen. Trance is een fase tussen waken en slapen in. Je bent met je aandacht bij jezelf en de omgeving is minder belangrijk. Hierdoor ontstaat er ruimte om te werken aan de oplossing van het probleem waarmee je zit.

Onderbewuste

Iedereen heeft een bewustzijn en een onderbewustzijn. Het meeste we wat we doen is onbewust (ademhalen, bloedcirculatie, etc.) Hypnotherapie werkt daarom dan ook met het onderbewuste. 

Je kunt het het beste zien als een ijsberg. Je bent je vaak bewust van het deel dat aan de oppervlakte is waar te nemen, terwijl er zich vaak nog een heel groot deel onder water bevindt. Dit deel is er wel en beïnvloedt ons ook, maar dit gebeurt onbewust. De aansturing van je gedrag in het dagelijks leven gebeurt vaak op basis van vroegere, soms nare gebeurtenissen.

Door middel van hypnose kan je naar het onderste deel van die ijsberg kijken, verkennen wat het onderliggende probleem is en dit aanpakken. Het onderbewuste slaat alle herinneringen van ons op. Je bent je niet meer bewust van al die herinneringen maar ze zijn er wel, waardoor je veel zaken meeneemt uit het verleden. Jammer genoeg kunnen we in het heden niet al die ervaring nog gebruiken: jouw situatie is gewijzigd. Wat vroeger goed werkte en op dat moment nodig was (in verband met je gedrag) werkt nu niet meer: de gedragingen en emoties die hier destijds uit volgden zijn niet meer passend. Door hypnose kunnen wij kijken welke herinnering vroeger werkte en deze overschrijven door een nieuwe, die wel passend is op je huidige situatie. 

Onze openingstijden

maandag
09:00-22:00

dinsdag
09:00-22:00

woensdag
09:00-22:00

donderdag
09:00-22:00

vrijdag
09:00-22:00

Praktijk Mark Venema

Pionier 21

9602 HP Hoogezand

 

Tel. 06 - 10 93 76 71

info@praktijkmarkvenema.nl

 


Praktijk Mark Venema | Powered by LogiCare | Algemene Voorwaarden | Privacy Verklaring